top of page

Hoe werken wij?

De zadeldrukmeting is een onderdeel van de totale bikefitting. Met deze methode kan de specialist exact zien op welke manier u op de fiets zit en waar op het zadel de meeste druk zit. 

 1. Vaste afspraak - de metingen duren ongeveer 45 tot 60 minuten.

 2. Persoonlijk gesprek waarin de problemen en klachten die men heeft worden besproken.

 3. Analyse wordt uitgevoerd, men kan live meekijken waar de drukpunten liggen en waarom de fietspositie of het zadel foutief is ingesteld.

 4. Er wordt direct gekeken naar een comfortabele zitpositie terwijl de aanpassingen ter plekke doorgevoerd en uitgelegd worden.
  Veel aanpassingen zoals zadelhoogte, stand van het stuur, zadel, handvatten en de fietsplaatjes kunnen ter plekke worden gedaan.

 5. Indien er een nieuw zadel wordt geadviseerd biedt De Zadelexperts de mogelijkheid deze 4 weken of langer te testen. Na de meting zijn wij altijd bereikbaar voor verder advies en nazorg. 

Waarom een meting?

Wie wil er nu last van het zitvlak, rug of nek krijgen tijdens het fietsen? Comfortabel en klachtenvrij op de fiets zitten is heel belangrijk voor een prettige fietsbeleving en uw gezondheid. Hier speelt het geen rol waar of bij wie de pijn ontstaat - wij meten de gewone E-biker, die maar een of twee maal per week fietst, tot de toerfietser, racefietser of mountainbiker of zelfs de wedstrijdfietser. 

Bikefitting bij De Zadelexperts:

 1. Precieze meting van uw perfecte zitpositie en fietsgeometrie.

 2. Mogelijkheid uw fiets te "verbeteren".

 3. Winst van comfort en verbetering van de prestatie.

 4. Bescherming tegen foute belasting en lichamelijke schade zoals: Rugproblemen, schouder- en nekklachten, doofheid in handen, voeten, genitale gebied, prostaatproblemen.

 5. Bescherming tegen toekomstige miskopen in verband met nieuwe fietsen.

 6. 100% een zitpositie op maat gemaakt.

 

Bikefitting helpt uw prestatie te verbeteren en pijn te voorkomen. Het bestaat uit een zitpositieanalyse, biomechanische beschouwingen en advies op het gebied van ergonomie. Doel van de Bikefitting is een voor de fietser comfortabelere zitpositie te vinden. Bij een dynamische fietspositiemeting wordt goed geluisterd naar de klachten en wensen. Door objectief en niet te ingewikkeld te meten worden fysieke problemen opgelost. 

bottom of page