top of page

Fietszadel prostaat - eindelijk pijnvrij!

Gevoelloosheid en sterke druk op de prostaat zijn de meest voorkomende zitproblemen bij het fietsen. Deze kwellen de fietser vaak na een korte tijd. Langere afstanden worden een marteling en kunnen slechts kort worden verlicht door op te staan (pauze, rijden tijdens het staan). Dergelijke klachten worden vaak afgedaan als een gegeven zitvlakprobleem bij het fietsen. Maar prostaatproblemen tijdens het fietsen moeten niet!


Sommige pijn leidt tot irritatie met nawerkingen die dagen aanhouden. Evenzo kan druk op de prostaat leiden tot een verhoogd PSA-gehalte. Dit kan leiden tot uitgebreide onderzoeken tijdens screenings, aangezien het PSA-niveau ook wordt gebruikt als een mede-indicator voor prostaatkanker. Deze waarschuwingssignalen, zoals gevoelloosheid, moeten zelfs op jonge leeftijd in acht worden genomen, omdat dit kan leiden tot gezondheidsproblemen op lange termijn. Chronische irritatie, prostaatvergroting en prostaatoperaties vereisen allemaal absoluut massale of totale drukontlasting in het perineumgebied.


Waar moet je op letten:

Een verkeerde zadel- of zithouding tijdens het fietsen kan leiden tot beknelling van zenuwen of bloedvaten. Compressie en verminderde bloedtoevoer

leiden tot gevoelloosheid. Als de druk gedurende lange tijd verkeerd wordt toegepast, kunnen chronische klachten ontstaan. In ieder geval moet de druk op de prostaat tot een maximum worden beperkt.


In het algemeen moet je bij prostaatproblemen snel handelen en altijd jouw arts/uroloog raadplegen. En waarom zou je nog één dag pijn hebben als je van fietsen zou kunnen genieten? Een fietszadel moet specifiek op het lichaam van de fietser zijn afgestemd.

Op al onze 'dezadelexperts locaties' bieden wij op maat gemaakte fietsaanpassingen met onze medisch goedgekeurde fietszadels.


Prostaatzadel Vario

Het verstelbare systeem van de Vario-modellen, is het wereldwijd enige systeem, dat het mogelijk maakt een zadel in de breedte aan te passen - individueel aan de anatomie van de fietser - en tegelijkertijd het best mogelijke reliëf in het volledige genitale bereik te ontvangen, zonder de geleidingsfunctie van de neus te hoeven missen. De doorslaggevende factoren zijn de afstand tussen de zitbeenderen en het gewenste reliëf in de genitale zone.Prostaatzadel Wings

Het Wings systeem is speciaal ontwikkeld om comfortabel en pijnvrij fietsen mogelijk te maken. Het flexibele systeem en de speciale zadelvorm passen zich aan de natuurlijke trapbeweging aan en zorgen zo voor een optimale bloedcirculatie in het genitale gebied, verminderen onaangename zadeldruk en gevoelloosheid en mobiliseren tegelijkertijd de tussenwervelschijven.
Prostaatzadel Anatomic

Ons ANATOMISCH zadel heeft een bijzonder ergonomische vorm, is verend en neusloos. Door het grotere contactoppervlak wordt de druk veel beter verdeeld en is er aanzienlijk minder druk in het prostaatgebied.

Dankzij het geïntegreerde veersysteem zorgt het ANATOMIC zadel voor een optimale schokdemping op elk terrein.
Natuurlijk zijn sommige van onze andere zadels ook geschikt voor prostaatproblemen. Het hangt allemaal af van het individuele geval.


Maak nu een afspraak om ook jouw probleem op te lossen: www.dezadelexperts.nl


#prostaat #fietszadel #fietsafstelling #zadelpijn #prostaatzadel

1.060 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page