top of page

‘Met het goede zadel kan iedereen weer genieten van het fietsen.’ Prostaatproblemen, ontsteking ..?

Gevoelig bekkengebied door bijvoorbeeld ontsteking, bestraling of uitzaaiingen?


Het is zo jammer als juist die mensen die graag willen en voor wie beweging zo belangrijk is, niet meer gaan/kunnen fietsen. Voor stomadragers of mensen naar een endeldarm/anusamputatie is fietsen vaak geen optie meer. Maar fietsen geeft beweging en levensvreugde en juist dat is zo belangrijk na bijvoorbeeld een ingrijpende operatie of bestraling.

In samenwerking met artsen en fysiotherapeuten hebben wij zadels zonder neus of met een uitsparing ontwikkelt waardoor er enkel druk op de zitbotjes komt. Dit kunnen wij samen ook meteen zien en voelen. Deze zadels zijn dus een oplossing voor alle bovenstaande problemen.


--> Drukbeeld laat zien dat er bij deze zadel veel te veel druk op de zadelneus ontstaat en de zitbotjes niet het lichaamsgewicht opvangen.


Fietsenmakers hebben helaas vaak geen verstand van zadels. Meestal raden ze bij problemen een zacht zadel aan. Dit is echter niet altijd de oplossing, integendeel. Ontlasten van het probleemgebied, vrijlaten, is het beste! Onze zadels zijn bovendien geschikt voor alle soorten fietsen: racefietsen, triatlon-fietsen, ATB’s, gewone fietsen, elektrische fietsen, hybride-fietsen (toerfietsen). Prijzen variëren van 55,- tot 280,- euro. Dat is niet niets maar ‘voor een fietszadel is het duur; voor een oplossing niet.’
Wij vinden gezond en fit worden of blijven, is superbelangrijk, dus laat die mensen blijven fietsen!

305 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page