top of page

Zitbotten al een keer gemeten en nieuwe zadel maar nog steeds geen verbetering?

Meting met een noppensysteem gedaan waarbij de door de zitbotjes ingedrukte noppen worden afgedrukt op speciaal papier? Maar nog steeds het gevoel hebben te  “schuiven op het fietszadel”?Hoe meer je schuift op je zadel, hoe meer wrijving, hoe eerder je last zult hebben van je zitvlak. Te veel schuiven op het fietszadel betekend dat je niet stabiel zit op je fiets - terwijl het zadel misschien wel bij je past. Want niet alleen het zadeltype bepaald of je zadel bevalt. Dit wordt voor een groot gedeelte bepaald door de afstelling.


Dus belangrijk is onder ander ook of het fietszadel wel goed afgesteld staat? Bijvoorbeeld niet te hoog, niet te ver naar voren staat.

Een dynamische fietspositiemeting is iets anders dan alleen het bepalen van de juiste framemaat en afstand van zitbotten meten. In tegenstelling tot een statische meting worden er bij een dynamische fietspositiemeting gegevens verzameld terwijl je actief op je fiets zit. Alleen op deze manier kan gezien worden waar druk en pijn ontstaat.


Want ook maat, gewicht, beenbreedte/ lengte, anatomie en mobiliteit spelen hierbij een belangrijke rol!


331 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page